Himmel og helvete

september 16, 2006

En samurai ville vite forskjellen på himmelen og helvete. Han gikk til en gammel eneboer, hilste, og sa hva han ville vite. Eneboeren enset ham ikke, han bare fortsatte med det han drev på med, han lagde seg en kopp te. Samuraien spurte på nytt, men det kom intet svar. Samuraien var ikke vant til at noen overså ham, han ble rasende, dro sverdet sitt og sa: «Vet du ikke hvem jeg er? Jeg kan drepe deg med ett slag med dette sverdet.» Da så eneboeren på ham og sa: «Det er helvete.» Samuraien ble så overasket at han satte sverdet tilbake i slira. «Det er himmelen», sa eneboeren.

*****

Hvordan er helvete? Det står en stor gryte mat midt i en ring med mennesker. De sitter der og skal spise, men skjeene de har er så lange at de ikke er i stand til å holdet i skaftet og få matet inn i munnen. De tar mat på skjeen, søler ut og forsøker på nytt, søler ut og forsøker på nytt.

Hvordan er himmelen? Det står en stor gryte mat midt i en ring med mennesker. De sitter der og skal spise, men skjeene de har er så lange at de ikke er i stand til å holdet i skaftet og få matet inn i munnen. De tar mat på skjeen, så gir de maten til den som sitter ovenfor seg. Slik mater de hverandre.

 

The photo is taken by yoshiko314.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: