Om HRS som ryktesperedere, Anna Politkovskaja er drept og armer som ikke virker

oktober 7, 2006

Jeg skulle ha skrevet en post om HRS som ryktespredere, og om fordommer mot psykiatriske pasienter i familie og bekjentskapskrets. Utgangspunktet er utsagnet på hjemmesiden deres:

I HRS har vi selvsagt ikke tatt et standpunkt. Vi avventer videre etterforskning. Når det er sagt: Vi får stadig ny informasjon fra svært sentrale norskpakistanske kilder som peker i klar retning av at den 30 år gamle broren, Shazad Khan, var mektig lei av de to eldste søstrene: De to unge kvinnene innfant seg ikke med en underordnet status. De ønsket å leve i tråd med den friheten for kvinner som vårt demokrati er tuftet på. De ville flytte ut av storfamiliens hjem, de ville bort fra brorens æreskontroll.

Også fortsetter de videre med sitt «ikkestandpunkt» i å utbrodere rykter og antagelser, og antyder at de vet enda mer enn de vil ut med, men det er informasjon politiet skal ha. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Forhåpentligvis så fjerner dette siste rest av troen på HRS som en seriøs organisasjon, men det ser ut til at såpass mange mest av alt ønsker å gjøre en fjær til fem høns, og heller sender historien videre.

Men, armene mine har tatt ferie. Det startet for noen dager siden med smerter, og nå har de rett og slett sluttet å virke skikkelig. Det blir rett og slett for mye skjelving og feiltasting og ubehag til at det kan skrives noe særlig fremover. Det er visstnok en nevrologisk greie, og sist varte det bare et par uke, men inntil det blir det minimalt med skriving. Jeg håper noen andre tar opp saken, og gjør det skikkelig, for det ser ut til at det trengs.

Ellers er drapet Anna Politkovskaja en forferdlig handling som både bør vekke mye oppmerksomhet og få konsekvenser. Måtte noen ta opp tråden der du slapp, Anna. Hvil i fred.

Reklamer

9 Responses to “Om HRS som ryktesperedere, Anna Politkovskaja er drept og armer som ikke virker”

 1. Victoria Says:

  Håper det snart går bedre med deg, Beate!!!

 2. Merethe Says:

  Jeg håper også at det går bedre med deg. Slapp av og ta være på deg selv.

 3. eld Says:

  *kramar om Beate*

 4. Shoaib Says:

  beste ønsker om god bedring!

 5. red. Says:

  Dette er noe HSR kunne spart seg. De verste ryktesprederne er jo dem som gjør det under et dekke av objektivitet, når vi jo ser at HSR her ikke avventer noe som helst.

  God bedrring til deg.

 6. hugen Says:

  Beate! Prøv om du kan tenkje på kjekke ting (viktig!), og, kanskje vanskeleg: svive rundt i ein viss lediggang (viktig!).

 7. odile Says:

  God bedring, Beate. Håper det går bedre med deg snart!

 8. beatesvei Says:

  Takk alle sammen. Jeg skriver bittelitt hver dag. Og i dag var det tid for å svare på kommentarer. På fredag kommer det en fyisoterapaut hit, så får vi se hva som skjer.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: