Ukas vits: Apropos Jesus feilsitert

november 21, 2006

En tidlig morgen like etter morgenbønnen kom abbeden i et irsk kloster skridende inn i salen hvor munkene satt og arbeidet. Han tok turen rundt il hver og en betraktet arbeidet deres. De satt med fjærpenner og kopierte eldgamle dokumenter.

En av munkene var litt urolig, som om han lurte på noe. Abbeden spurte derfor munken hva det var som uroet ham, og fikk til svar at jo, han hadde begynt å tenke på det, at tenk om det i de dokumenter de satt og kopierte forekom en feil, så ville denne feilen også bare bli kopiert og ført videre?

Abbeden beroliget munken, og sa at slikt ikke forekom. Men for sikkerhets skyld, så skulle han selv gå ned i hvelvet hvor de gamle originalmanuskripter lå, og se på dem. Det skulle være fort gjort, mente han. Deretter gikk han ned trappen til kjelleren.

Det varte og det rakk, og abbeden kom ikke opp igjen. Munken fikk etter en lang stund med seg en til for å gå og se om det hadde skjedd noe galt.

Da de kom ned i det gamle hvelvet, fant de abbeden. Han gråt og dunket hodet i murveggen. Munkene lurte på hva som sto på, hva hadde skjedd? Jo, munken hadde nok hatt rett i sine bange anelser. Det stod faktisk «celebrate», ikke «celibate»!

Reklamer

One Response to “Ukas vits: Apropos Jesus feilsitert”

  1. Inanna Says:

    Så hva venter vi på – let’s party 🙂
    Har sagt det før, siden din er fin og får meg til å smile. Takk.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: