NAFKAM samler inn historier fra personer som opplever at de har fått hjelp av LP

august 20, 2008

Register for eksepsjonelle sykdomsforløp (RESF) er et skandinavisk register over historier fra personer som har opplevd et uvanlig sykdomsforløp etter bruk av alternativ behandling.

Registeret drives av Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) ved Universitetet i Tromsø. Senteret er opprettet av Norges Forskningsråd og finansieres i dag av Helse- og omsorgs-departementet. NAFKAM er en egen enhet under Det medisinske fakultet.

Jeg tok kontakt med dem for å høre om de var interessert i LP-historier, og her er svaret jeg fikk:

Kjære Beate.

Mange takk for e-posten din ang. Lightning Process. Ja, i forbindelse med Register for eksepsjonelle sykdomsforløp (se vedlagte brosjyre og http://uit.no/187) samler vi inn historier fra personer som opplever at de har fått hjelp av LP.

Dersom du ønsker å dele din historie, kan du sende oss postadressen din. Du vil da få tilsendt et registreringsskjema og en samtykkeerklæring (for å kunne innhente journalopplysninger).

Og du kan gjerne oppfordre andre til å ta kontakt.

Vennlig hilsen

Brit J. Drageset
Koordinator for Register for eksepsjonelle sykdomsforløp

Oppfordringen er herved overbrakt.

Reklamer

2 Responses to “NAFKAM samler inn historier fra personer som opplever at de har fått hjelp av LP”

 1. lili Says:

  Hei !

  Lurer på om NAFKAM har fått tilbakemelding på langtidseffekten på lp og om de har videreformidlet beskjeden om de friske til NAV. Hvis ikke er det på tide de friske får et tilbud om jobb, skole, hvis de ikke allerede er i jobb, skole alle som har tatt lp.

  Hvis det viser seg at alle er 100 % arbeidsføre etter lp skal jeg og ta lp kurs

 2. Beate Says:

  Jeg vet ikke om NAFKAM har fått midler til forskning enda – det de først gjør er å registrere sykehistorier. Det gjør de bla med å ta kontakt med legen og få tilsendt journal. Hvor arbeidsføre hvor stor andel blir etter LP er vel noe de vil se på, så langt er det vel ingen som har en slik oversikt.

  Selv kjenner jeg personlig ingen som er friske i betydningen arbeidsføre og som ikke er i jobb eller studier. De fleste ungdommer og unge voksne gjør dette i sammarbeid med den kontaktgruppa de har hatt som syke (gjerne innenfor det som heter «individuell plan»). Godt voksne derimot gjør det som regel i sammarbeid med NAV.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: