Miljøpartiet de grønne på nett

Til glede for nye lesere: Beate hadde akutt vondt i sjela over å skulle stemme et parti som ikke var for radikale miljøtiltak, samt ikke jobbet aktivt for en helt, helt annen løsning i Afghanistan enn den vi nå handler etter. Da hun ikke bor i Oslo og kan stemme Folkvord inn på tinget i denne omgangen, (slik hun har vært med på tidligere og NB: følg med på bloggen hans fra Afghanistan, den er unik lesning om dagen), Venstre ikke har en gangbar utenrikspolitikk, samt at en stemme til Venstre er en stemme til Høyre, og Rødt sånn generelt ikke er et parti for en sosialliberalist, så endte hun opp med å lese partiprogrammet til Miljøpartiet De Grønne.

Og dermed ble det kjærlighet ved første programgjennomlesning.

Hun innså at tiden da hun sammen med gode venner kunne fable om å starte et sosialliberalistisk parti var over, det fantes jo allerede.

Nå kunne hun gått i gang med å forklare hvorfor hun likte programmet så godt, og hva hun tenker om de forskjellige punktene, men hun innser at den jobben er hakket for stor her og nå, og går derfor heller i gang med det som er matnyttig for henne selv, å samle de linkene hun nå soser rundt på for å se hva hun har begitt seg ut på.

Og om du nå, i likhet med bloggeren selv lurer på hvorfor dette skrives i 3. tall, så har hun ikke noe annet svart på det enn at det handler om at hun fremdeles føler seg litt sånn utafor seg sjøl over å ha gått til dette skrittet, som av @bernts omtales som ” En alvorlig ting. Nesten som å gifte seg. Heldigvis litt mindre alvorlig. Tror jeg.”

Partitest hvor man ikke bare har med MDG, men hvor også 1/3 kommer ut som MDG-supportere… aner man en liten konspirasjon? (Under videre lesning så fant jeg at jo, grunnen er at den er laget av Øyvind Strømme i MDG – og prøvd ut mest på hans venner og bekjente. Men ta testen, og gi tilbakemeldinger her: )

Hjemmesiden til MDG

Prinsipprogrammet

Arbeidsprogrammet har jeg ikke lest enda, men skal det snart, og da finner jeg det her.

På fjesboka:
Tilhengerside
Gruppe 1
Gruppe 2 (Det hadde vært lurt å slette den ene, kanskje?)
Gruppe om å få MDG med på meningsmålingene.
Det er faktisk gode diskusjoner på de sidene.

På twitter under det staselig navnet @partiet.

Grønne bloggere:

Grønn i Bergen: Sondre Båtstrand, nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne

Grønske, grønne stortingskandidater, Siljun, Auroraflora og Eirin

Hjerter i grønt og øyvindstrømme.be av Øyvind Strømmen, 3. kandidat på Miljøpartiet Dei Grøne si hordalandsliste. Øyvind er særleg interessert i grøn økonomi, kamp for gode nærmiljøfunksjonar og digitale rettar.

For grønt valg, Ragnhild Tønnessen

På den grøne sidaav Jarle Fagerheim landsstyremedlem i Miljøpartiet Dei Grøne og 4. kandidat for partiet i Oslo til stortingsvalet i haust.

Pragmatisk utopist, Hanna E. Marcussens blogg, talskvinne for Miljøpartiet De Grønne og 1.kandidat for partiet i Oslo

Seija.no, 1. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Nordland ved stortingsvalget 2009.

Vindheimbloggen Jan Bojer Vindheim, har siden 1991 representert Miljøpartiet De Grønne i Bystyret. Inntil det ble nedlagt var jeg dessuten leder av det kommunale klimautvalget.

Helt grønn – politiske tanker fra et grønt hode – Lisa Fröyland

Wiki

Forum

170px-Hjerte

5 kommentarer om “Miljøpartiet de grønne på nett

 1. Jeg har også vært på partileting, og hadde i utgangspunktet landet på MDG, men det er ett område som gjør at jeg rett og slett ikke klarer å stemme på dette partiet; De hevder å være det partiet i Norge som tar ikke-menneskelige dyrs interesser på alvor, men har ingenting i partiprogrammet som tilsier at de vil jobbe for et samfunn hvor dyr ikke blir drept eller brukt for vår bruk. Da kan jeg ikke ta dem seriøst. Tingen er, hadde MDG unnlatt å uttale seg om dyr, hadde jeg stemt på dem lett, for da hadde partiet vært som alle de andre partiene på den fronten, men det er det at de hevder å ha en progressiv politikk, og hevder at de er på dyrenes side som gjør det hele så altfor ubehagelig.

 2. Fint at du synes det, Balanse. 🙂

  Heidi, jeg synes jeg har funnet mye jeg – i forhold til mine prioriteringer nesten for mye. 😉 Har du lest i arbeidsprogrammet om dette? Som her? 12: Dyrerettigheiter Tenker du at dette er for lite?

  Når du skriver «et samfunn hvor dyr ikke blir drept eller brukt for vår bruk.» tenker du da at det over hode ikke skal spises dyr, at vi ikke skal ha husdyr hverken som kjeledyr eller matdyr?

  Forøvrig tenker jeg vel at MDG er et såpass lite parti, at om de fronter en sak du brenner for, men ikke gjør det sterkt nok, så er det kanskje det som er nettopp ditt bidrag til partiet?

 3. De bruker betegnelsen «dyrs rettigheter» mye, men de misbruker betegnelsen, for det de beskriver bygger ikke på de forutsetningen faktiske rettigheter også for ikke-menneskelige dyr må gjøre. Den rettigheten alle andre rettigheter bygger på er retten til å ikke være andres eiendom, og uten den er ingen andre rettigheter av betydning, de holder ikke juridisk sett. Denne rettigheten innebærer at vi ikke kan bruke dyr til noe som helst formål, verken til mat, klær, forskning eller kjæledyr. Og denne rettigheten fremmer de ikke, derfor jobber de ikke for faktiske rettigheter for dyr, bare noe de kan kalle for rettigheter fordi det høres flottere ut enn «vern», og det er uærlig.

  De har mye vern, men dyrevern bygger på forutsetningen av at det er helt i orden for oss å bruke andre individer til å dekke egne lyster, bare vi gjør det på en bestemt måte, og det vil jeg ikke gå med på. Det er mange som ikke tenker på det, men dyrevern legitimerer bruk og drap av andre dyr, så slik sett står partiet med alle sine vernssaker for nærmest det motsatte av hva jeg gjør. Jeg tror den kampen ville slitt meg ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s