Inspirasjon

Den siste tiden har flere spurt meg om hva jeg blir inspirert av, og har ment alt fra bøker til TED-foredrag, musikk og kulturutrykk.

Noen slike ting er jo allerede samlet her i bloggen, under overskrifter som bøker, tegneserier mm. Det meste av det jeg har krevet om av slike ting er ting som inpsirer meg.

På Facebook har jeg også laget en uhøytidelig serie-anbefalingsside, etter at jeg mange ganger hadde svart på det samme spørmsålet: «Hvilke serie anbefaler du.»

De siste månedene har jeg oppdaget en rekke foredrag som gir inspirasjon, sjøl i en fase der tiden er i ferd med å ta slutt. Mye av dette er foredragholdere på youtube som snakker om åndelighet i forskjellige tradisjoner. Jeg har opplevd tenkere, både nålevende og døde som jeg ikke kjente til, og som har åpnet nye dører i noe jeg trodde jeg var ferdig med å utforske for min egen del, bønn og meditasjon. Nå føler jeg meg som en barnehageunge – en utrolig deilig følelse, så mye å lære og forstå jeg ikke engang ante eksisterte!

Ikke-vold er fremdeles et tema som opptar meg, kanskje mer enn noen sinne. Den siste tiden har jeg hørt taler av Martin Luther King jr. som jeg tidligere hadde hørt om, men ikke tatt meg tiden til å lytte til. Det anbefales!

I kjølevannet av ikke-vold er ikke-voldelig kommunikasjon. Hvordan det ikke er så mye meninger og holdninger vi gir videre og kommuniserer, men handlingen i hvordan vi lytter til den andre, hvordan vi kommuniserer med den andre, hvem vi er i møtet med den andre. Det hjelper lite å mene de riktige tingene om det vi smitter den andre med er sinne og håpløshet og en ide om at vi har rett og andre tar feil, at vi er best, de andre er dårligere.

Jeg skal med andre ord forsøkte å samle en del slike ting her, ettersom jeg ser og liker. Forhåpentligvis vil jeg rekke å ta med en god del, og å holde den oppdatert en tid fremover. Skriv gjerne et par ord i kommentarfeltet om det faktisk blir brukt, for gjør det ikke det så er det kankje ikke verdt jobben. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gå til verks ennå. Kanskje samler jeg en del her, kanskje blir det flere blogg-innlegg som jeg samler her.

Ha en fin dag. 😀


TED-foredrag

Beates seriefavoritter
Bønn, meditasjon og spiritualitet på youtube
Fortvilelse