Ukas vits: En annen klode, og langt borte fra hvor

Forrige ukes vits ble borte i en annen post, og siden den henger så nøye sammen med denne ukas vits – denne også egentlig bare en trist historie med hvor man kanskje utrykker et sånt halveis sukk, halves klukk, en slags «phu» på slutten, så kommer den på nytt.

Det er et eksempel på galgenhumor, jødisk sådan, fra tiden før og under 2. verdenskrig.

 

En jødisk mann går inn i på passkontoret for å skaffe seg ett visa for å forlate landet. De tyske byråkratene spør ham hvor han kan tenke seg å dra. På bordet foran han står det en globus, og han peker på USA. «Umulig» sier de, «de tar ikke imot jøder.» Han peker på England. «Beklager, de tar ikke jøder.» Han peker på Sør-Amerika. «Beklager, ingen av disse landene tar jøder.» Til slutt ser den jødiske mannen opp og sier: «Dere har ikke tilfeldigvis en annen verden?»


****

En far og hans sønn kommer til passkontoret for å skaffe seg visa for å forlate Tyskland. Sønnen spør faren før de går inn: «hvor skal vi far?» Faren svarer, «Hvor som helst, bare vi kan dra herfra.» Faren går inn på kontoret. Sønnen venter og venter. Når faren kommer ut igjen, spør sønnen: «Far, hvor skal vi dra?» Faren svarer: «Tierra del Fuego.» Tierra del fuego!» sier sønnen. «Men det er veldig, veldig langt unna.» Faren svarer: «Langt fra hvor?»

En kommentar om “Ukas vits: En annen klode, og langt borte fra hvor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s