Liv og Beates jubileumsinsamling

Innsamling til ME-forskning
Om du vil bidra, kan du gjøre det gjennom Facebook eller ved å sette inn penger til ME-foreningen via konto eller Vipps. Om du gjør det siste, send meg en melding om du vil være med på trekkningen av noen småting. Husk også å merke innbetalingen «Liv og Beates jubileumsinnsamling».


Facebook: Her
VIPPS  til 13911
Kontonummer: 1503 32 04334I morra blir jeg 50 år. De som kjenner meg eller har fulgt denne bloggen over tid vet at det ikke er en selvfølge i det hele tatt. Det var det heller ikke å feire sølvbryllup med mannen for noen uker siden. Begge deler kjennes veldig spesielt, nesten for emosjonelt men veldig fint.

Siden jeg ble født like før moren min fylte 25 og giftet med halvåret før hun giftet seg så har hun også juileumer å feire i år, og sammen hadde vi lyst til å feire det med en slags jubileumsinnsamling. Jeg deler teksten jeg skrev på FB her:

Her i familien er 2021 det store jubileumsåret! 17. februar er Reier og Beates sølvbryllupsdag, 8. mars er Beates 50-årsdag, 16 april blir Liv 75 før det hele avrundes med et nytt jubileum, Liv og Sigurds sølvbryllupsdag den 12. juli!Det er ikke planlagt store feiringer, men for å markere dagene har vi lyst til å ha en jubileumsinnsamling.

Det sier seg selv at i denne familien så avhenger mye av fremtiden på om kommer behandling for ME-syke. Liv gikk av med førtidspensjon for å kunne være med å ta seg av Beate når hun var helt pleietrengende og barna hennes var små. Siden har også disse barna blitt syke, og er i dag ikke i stand til hverken å jobbe eller studere. Beate har hatt ME siden hun var 13, men var så heldig å ha lengre perioder med mild grad der hun kunne studere, reise og ikke minst, bli mor. Håpet er at det vil komme hjelp og behandling som gjør det mulig for de to yngste i familien å oppleve lignende ting. Å være syk gjennom barne- og ungdomårene er tøft, å ikke ha håp om at det en dag skal bli bedre når man er ungvoksen er tungt.

Da barna var små bodde familien på et tidligere tuberkulosehjem. Disse hjemmene ble bygget gjennom innsamlede midler. Mye av den kreftforskningen som Beate og Sigurd yter godt av har kommet i stand av bidrag via Kreforeningen her i landet og i andre land. ME-forskning er også helt avhengig av slike bidrag. Ja, i større grad, fordi de offentlige midlene som går til ME-forskning er forsvinnende små.Vi har derfor et håp om at de som vil gi oss en oppmerksomhet dette året ønsker å være med på noe slikt, og også at noen vil være med fordi dette er viktig, ikke bare for vår familie, men for titusner av andre mennesker i Norge og millioner på verdensbasis.

Det vil bli mulig å gi penger her på Facebook, med Vipps eller konto. Det blir forhåpentligvis noen overaskelser til enkelte av de som blir med! Vi har fem bøker å gi bort av den store intervjuboka om ME som snart kommer, en lego-bjørn venter på et nytt hjem og mer kan det bli. Om noen har lyst til å bidra med noe som kan auksjoneres bort eller selges taes det også i mot med takk! Innsamlingen vil foregå frem til slutten av juli, i beste TTT (ting tar tid) og ME-vennlig stil.

Sist men ikke minst, aksjonen er også for oss en markering av taknemmelighet og glede over at det faktisk er en 50-årsdag for Beate å feire. For fire år siden virket det ikke sannsynlig at hun skulle bli 50. For et par år siden ble det også usikkert om det ville bli noen sølvbryllupsdager i år, da det viste seg at Sigurd etter lengre tid med sykehusinnleggelser også hadde kreft som det ikke gikk å bli frisk fra. Disse årene har på mange måter vært tunge og tøffe, men mest av alt fylt med mye godhet og glede over å være til, og over å fremdeles være her. Å kunne feire disse dagene betyr svært mye for oss alle fire.

Hilsen Liv og Sigurd, Reier og Beate

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s